Burkina Faso'ya Seyahat Edecek Vatandaşlarımızın Dikkatine, 22.05.2019

Burkina Faso’ya seyahat edecek olan Hizmet, Hususi ve Umumi Pasaport hamili vatandaşlarımız vizeye tabi olup, vizelerini Burkina Faso’nun Ankara Büyükelçiliği’nden temin edebilirler. Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız vizeden muaftır.

Ayrıca, vatandaşlarımızın seyahatlerinden en az 10 gün önce Sarı Humma aşılarını yaptırmaları ve ülkeye girişlerinde uluslararası aşı kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Vatandaşlarımız, yaptırılması önerilen diğer aşılarla ilgili olarak Seyahat Sağlığı Merkezi’nden (http://www.seyahatsagligi.gov.tr/) ayrıntılı bilgi alabilirler.

Bir süredir Burkina Faso'nun kuzeyinde, özellikle Mali sınırına yakın bölgelerde ve doğu bölgesinde terörist faaliyetler hüküm sürmekte ve güvenlik zafiyeti bulunmaktadır.Vatandaşlarımızın bu aşamada zorunlu kalmadıkça bu bölgelere seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunmaktadır.Halen bu bölgelerde bulunan veya bu bölgelere gitmek zorunda olan vatandaşlarımızın ise, şahsi güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları, olası gelişmelere hazırlıklı bulunmaları ve her koşulda müteyakkız olmaları önem arzetmektedir.



İlgili Dosyalar

Afrika güvenlik.png

Afrika güvenlik.png